Партньори

Intel Corporation

Интел (Intel Corporation) е базирана в град Санта Клара, щата Калифорния, САЩ мултинационална корпорация, известна най-вече с производството на микропроцесори и специализирани интегрални схеми. Интел е производител на мрежови карти, чипсети за системни платки, компютърни компоненти и други устройства. Интел разработва изследователски проекти във всички области на полупроводниковата промишленост.

Вижте повече >>

Advanced Micro Devices, Inc

АМД е американска мултинационална компания за полупроводници, със седалище в Сънивейл, Калифорния, която разработва компютърни процесори и свързаните с тях технологии за търговски и потребителски пазари. Неговите основни продукти са микропроцесори, чипсети за дънни платки, вградени процесори и графични процесори за сървъри, работни станции и персонални компютри, както и вградени системи приложения.
Вижте повече >>

Western Digital Corporation

WD (Western Digital Corporation) е един от най-големите производители в света (заедно с Seagate Technology) на хард дискове. Тя има дълга история в производството на електроника като интегриран производител на електрическа верига и компания за съхранение на продукти. Western Digital е основана на 23 април 1970 г. от Алвин Б. Филипс, служител на Motorola, като General Digital, първоначално, производител на MOS тестово оборудване.
Вижте повече >>

Seagate Technology PLC

Seagate е лидер в разработването на твърди дискове, след реализирането на 5 MB ST-506 диск през 1980 г., първия 5.25-инчов твърд диск. Те са основен доставчик на компютърния пазара през 1980 г., особено след въвеждането на IBM XT през 1983 година. През 1991 г. са въведени 7200 RPM Barracuda линия, която остава най-висок клас до този моминт. През 2006 г. купуват Maxtor, а през 2011г. - Samsung HDD.

Вижте повече >>

Dell, Inc.

Дел е американска корпорация, сред най-големите в света за производство, разпространение и поддръжка на компютри и свързани с тях продукти и услуги. Седалището на компанията е в Раунд Рок, щата Тексас, САЩ. Тя е основана през 1984 г. в Остин, Тексас от Майкъл Дел като PC Limited. Изработва настолни и преносими персонални компютри, мрежово оборудване, сървъри, устройства за съхраняване на данни и други.

Вижте повече >>

Hewlett-Packard

Хюлет-Пакард (Hewlett-Packard, съкратено HP) е една от най-големите световни корпорации в сферата на информационните технологии, известна със своите принтери, персонални компютри и сървъри. Тя е и четвъртият по големина доставчик на хардуер и услуги в областта на информационните технологии с обем на продажбите в този сектор от 13,84 милиарда евро и общ обем на продажбите от 69,05 милиарда евро (2006).

Вижте повече >>

ESET

ESET е софтуерна компания за ИТ сигурност с представителства по цял свят и главен щаб в Братислава, Словакия. Открита е през 1992 г. чрез сливането на две частни компании. Компанията държи и има главни офиси в Сан Диего, Калифорния, Уекфорд, Ирландия, Лондон, Великобритания, Буенос Айрес, Аржентина и Прага - Чехия. Първия продукт на ESET е NOD, антивирусна програма за компютри с MS-DOS.

Вижте повече >>

Avast!

Avast! е антивирусна програма, разработвана от чешката софтуерна компания ALWIL Software. Програма излиза на пазара през 1988 година. avast! Home е свободна за домашна и некомерсиална употреба, подобно на AVG Anti-Virus. Други платени версии са: avast! Professional Edition, avast! Server Edition и др. Разпространява се на 27 езика, включително и на български език.


Вижте повече >>